Fietsen

Recreatief fietsen

Zoveel diversiteit aan landschappen binnen fietsbereik in Overijssel: over de 'bergen' van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, langs pitoreske dorpjes, Hanzesteden of langs de rivier de IJssel of de Vecht. Steek tussentijds over via pontjes/fietsveren en geniet van de prachtige uiterwaarden en stap even af om te genieten van een heerlijk bakje koffie met een vers puntje appeltaart.

Fietsen over het platteland, met uitzicht op boeren op de trekker, fraaie landgoederen, koeien en schapen in de wei, boerderijwinkels met streekproducten en rustpunten onderweg voor een korte stop bij gastvrije bewoners in het buitengebied. Genieten van de uitgestrekte heidevelden met bijna 'on'-Nederlandse vergezichten en onderweg genieten van de rust. Kortom: Ontdek Overijssel het beste op de fiets!

Inspiratie

Ervaar Overijssel al fietsend over bospaden en oude klinkerwegen. Onderweg zie je het landschap veranderen. Rivierlandschap gaat over in historische steden. Heidevelden gaan over in koelanden en houtwallen in bossen.

In Overijssel vind je altijd een route die bij je past en daarnaast tippen wij je over leuke afstap locaties om even uit te rusten, wat te eten/drinken of gewoon even te genieten van het uitzicht.

Ontdek de mooiste routes in Overijssel! Bekijk in een oogopslag alle fiets- en wandelroutes in Overijssel.

Borkeldroute

De e-bike of robuuste fiets is bij uitstek geschikt om het prachtige gebied rondom de Holterberg, Sallandse Heuvelrug en de Borkeld te ontdekken. Stil te staan bij bijzondere gebeurtenissen uit het verleden, te genieten van de bijzondere uitzichten, geuren en kleuren. Of genieten van de gerechten geserveerd in een van de vele sfeervolle horecagelegenheden in het gebied. Parkeer bij het vernieuwde, ruim opgezette station in Holten en stap op uw fiets. Of kom aan met de trein, loop naar fietsverhuur Jan Stam en ga op weg!

Wilma van de Lemeler Esch aan het woord