Mountainbike

De mountainbike routes in Overijssel zijn afwisselend. Soms technisch, uitdagend parcours door bossen en over zandheuvels. En soms even rechtop zitten en genieten van het afwisselende, charmante landschap.

Het MTB netwerk Overijssel bestaat uit diverse routes. Via verbindingsroutes zijn de MTB-routes in Overijssel verbonden met de MTB-routes op de Veluwe en de Achterhoek. Hieronder staan enkele belangrijk routes toegelicht.

Wechelerveld route (4 km)

De langste single track route van Nederland, een bijna 5 km lang technisch parcours over een oud excercitieterrein en een voormalige stortplaats. Een perfect trainingsparcours.

Routekaart downloaden

Oostermaet route (ca. 30 km)

Via zandwegen en oude enken door het oudste bosgebied van deze omgeving met uitdagende stukken single-tracks.

Routekaart downloaden

IJsselland route (ca. 30 km)

Veel single-track door de bossen en de landgoederen rondom Deventer.

Routekaart downloaden

Salland route (ca. 34 km)

Dwars door het hart van Salland met het prachtige coulissenlandschap en langs het Overijssels kanaal.

Routekaart downloaden

Mountainbike netwerk op de Sallandse Heuvelrug

Over de Sallandse Heuvelrug lopen twee bewegwijzerde ATB-routes. De blauwe route loopt over de Holterberg, Sprengenberg, Nijverdalseberg terug naar Holten.

Het is mogelijk om halverwege door te steken over de Bergweg en zo vanaf Haarle richting Rijssen te rijden en van daar terug naar Holten dit is een afstand van 25 km., of om vanaf de weg Raalte/Nijverdal terug te gaan dit is 30 km.

Klik hier voor de blauwe route Holten

De zwarte route loopt door het noordelijk deel van de Sallandse Heuvelrug, over de Hellendoornseberg. Deze route kan als uitbreiding op de blauwe route gereden worden. Deze zwarte route is 18 kilometer lang. Dit kan vooral, na langdurige regenval, een zwaar traject zijn! Het hoogteverschil van het totale traject is 300 meter, alleen de blauwe lus (30 km.) is 185 meter.

Klik hier voor de zwarte route Hellendoorn

Op deze pagina vindt u een overzicht van nog meer MTB routes in Overijssel

Bekijk meer MTB routes in Overijssel >

Mountainbikenetwerk Salland