Fill 1 Fill 1

Afsluitend Congres

Group 10 25 oktober 2022
Afsluitend congres in Zwolle

Hierbij nodigen wij u graag uit voor het eindcongres van het Bicycles & Intelligent Transport Systems (BITS) op 16 november in Zwolle. Hiermee wordt na vier jaar het eerste fiets-specifieke ITS-project afgesloten. Het betreft een fysieke bijeenkomst in het stadhuis van Zwolle. Een modal shift naar groen vervoer is dringend nodig omdat congestie, vervuiling, een groeiende bevolking en gezondheidsproblemen de leefbaarheid van stedelijke gebieden bedreigen. Fietsen heeft bewezen een belangrijke oplossing te zijn voor deze uitdagingen. Intelligente Transport Systemen kunnen ertoe bijdragen dat meer mensen voor korte verplaatsingen de fiets nemen. Het congres brengt belanghebbenden uit de fiets- en ITS-gemeenschap samen, en zal de deelnemers informeren over de doelstellingen van het project en succesvolle ITS-toepassingen voor de fiets(er) in de hele Noordzee-regio. Ook wordt gekeken naar de ‘lessons learnt’ en wordt vooruitgekeken naar een nieuw ITS en fiets project.

Het programma
In de ochtend zijn er twee plenaire sessies waar diverse beleidsmakers hun visie zullen geven over hoe ITS en fietsen een krachtige impact kunnen hebben op de veiligheid, het comfort en het vertrouwen van fietsers. Sprekers zijn onder meer vertegenwoordigers van de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel, Interreg North Sea Region en de Europese Commissie. In de middag kunnen de deelnemers deelnemen aan break-out sessies: Spoor A gaat in op de implementaties, richtlijnen en best practices voor het aanbesteden van fiets-ITS projecten, terwijl Spoor B speciale sessies biedt over Fiets-innovaties in Zwolle en de Provincie Overijssel. Voorafgaand aan het congres wordt op 15 november een fietstocht en een netwerkdiner georganiseerd. Het gedetailleerde programma vindt u hier.

Expositie
Er zal ook een kleine expositie zijn waar bedrijven hun ITS- en fietstechnologieën zullen presenteren. Bedrijven die hier gebruik van willen maken kunnen contact opnemen met Sam Pierce van Cycling Industries Europe (s.pierce@cyclingindustries.com).

Aanmelding en kosten
Deelname aan het congres, alsmede de fietstour en het netwerkdiner, is gratis. De voertaal van het congres is Engels. Inschrijven kan via onderstaande button. Uiterste deadline: 4 november 2022.

We kijken er naar uit u op het congres in Zwolle te ontmoeten!

Wellicht ook interessant

Nieuws
NIEUWE TV SERIE
DE FIETSCLUB
Evenement
Immer Weiter
Fietsdag