365 dagen fietsen
De fiets staat centraal in Overijssel
Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel heeft passie voor de fiets. Wij werken aan een sterke community waar de fiets centraal staat. Dit doen wij door het aanjagen, verbinden en regisseren van fietsinitiatieven en -beleid. Ons doel: Meer bewoners (en bezoekers) van Overijssel op de fiets, zodat ze gelukkiger, gezonder en productiever zijn!

De fiets als vervoersmiddel nummer één in Overijssel, dat is onze droom. Een provincie die synoniem staat voor de fiets, waarin de fietser altijd voorrang heeft en er volop ruimte is. Die, met oog voor de uitdagingen voor onze samenleving, inzet op de vitaliteit van Overijssel. Of het nu gaat om bereikbaarheid, veiligheid, economie, toerisme & recreatie, gezondheid, klimaat, sport en sociale kwaliteit of een ander domein: de fiets verbindt!

Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel

Niet voor niets is Overijssel de provincie waar het meest wordt gefietst. Er zijn enorm veel activiteiten en regelingen, voor zowel de bezoeker als de bewoner. Stichting 365 dagen fietsen in Overijssel fungeert als spil. Als verbinder tussen overheden. Als aanjager van nieuwe fietsinitiatieven en – evenementen, als ondernemers en organisatoren en als beleidsbepaler, om ervoor te zorgen dat de fiets centraal blijft staan, 365 dagen per jaar.

Stichting 365 Dagen fietsen in Overijssel heeft passie voor de fiets. ‘De fietser centraal’, zowel bewoner als bezoeker. Door mee te denken over de toekomst van de fiets en de fietser in Overijssel en actieve participatie aan nieuwe en bestaande fietsprojecten draagt de stichting bij aan de positionering van Overijssel als provincie waar de fietser
centraal staat.