Hanno van Klinken & Maaike Hattink
‘Fietsstimulering onder jongvolwassenen’

Fietsstimulering is een breed begrip met veel gezichten. Sommige doelgroepen zoals werknemers weten we goed te vinden. Maar één doelgroep laat zich minder makkelijk beïnvloeden: de jongvolwassenen. In deze sessie gaan we samen op zoek naar hoe we deze doelgroep kunnen warm maken voor fietsen.

Hanno van Klinken werkt als regisseur fiets- en verkeersveiligheidsprojecten bij de provincie Overijssel. Infrastructuur, gedrag en techniek brengt hij samen in deze beleidsthema’s.

Maaike Hattink werkt als adviseur mobiliteit bij de provincie Overijssel. Specifiek houdt ze zich bezig met het snijvlak fiets en gedrag.

Ernest van den Bemd
‘Fietscommunity Utrecht’

Ernest van den Bemd heeft in de afgelopen jaren gewerkt aan het bouwen van een community voor organisaties en professionals die professioneel actief zijn rondom het fietsen in provincie Utrecht. In deze sessie wordt meer over deze community verteld; wat heeft het te bieden en wat levert het op?

Ernest is de frontman van Utrecht Bike Community en is ruim 40 jaar professioneel actief geweest in verschillende werkvelden rondom fietsen.

Paul Havinga
‘Smart Connected Bicycles project’

Stel je een wereld voor waarin fietsen niet alleen een vervoersmiddel is, maar een buitengewone beleving. In het Smart Connected Bicycles project verbinden we geavanceerde technologie met een oerdegelijk Nederlands thema. Ontdek de nieuwste technologieën, luister naar gebruikerswensen en help vorm te geven aan de fietsrevolutie van morgen. Doe mee en word deel van de toekomst van mobiliteit.

Paul Havinga is hoogleraar Informatica aan de Universiteit Twente heeft als passie het doen van impactvol onderzoek.