Fietsregelingen

Wilt u uw werknemers een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde aanbieden? Zodat uw werknemers met fiscaal voordeel een nieuwe fiets kunnen aanschaffen, u als werkgever een aanzienlijke sociale lastenbesparing realiseert?

Wist u dat werkgevers nauwelijks weten dat ze de 'fiets van de zaak' mogen aanbieden? Lees hier het artikel uit het Financieele Dagblad.

Het Nationale Fietsplan, een compleet fietspakket

Met het Nationale Fietsplan schaffen uw werknemers met fiscaal voordeel een nieuwe fiets van de zaak aan. Naast de fiets kunt u een fietsverzekering en de Nationale Fietsbon via het Nationale Fietsplan met fiscaal voordeel aan uw medewerkers aanbieden. Uw medewerkers profiteren van maximaal fiscaal voordeel wanneer u het complete fietspakket aanbiedt.

Het Nationale Fietsplan binnen de werkkostenregeling

Per 1 januari 2015 valt het Nationale Fietsplan binnen de werkkostenregeling (WKR). De aanschaf van de fiets (maar ook de fietsverzekering en de Nationale Fietsbon) vallen binnen de vrije ruimte (1,2% van het totale fiscale brutoloonsom). Werkgevers bepalen zelf de hoogte van het aanschafbedrag van de fiets, wie voor een 'fiets van de zaak' in aanmerking komt en hoe vaak een deelnemer mag meedoen. Wij noemen dat de spelregels.

Geheel kosteloos

Het Nationale Fietsplan wordt kosteloos voor u ingevoerd. Er is zelfs financieel voordeel te behalen. Wanneer werkgevers de beschikbare vrije ruimte helemaal benutten voor de aanschaf van een 'fiets van de zaak', bespaart de werkgever maximaal op de sociale lasten.

Hoe werkt het Nationale Fietsplan?

Het Nationale Fietsplan werkt heel eenvoudig via een online systeem, waarbij het gehele proces volledig gedigitaliseerd is. Werkgevers geven van tevoren zelf aan welke spelregels zij willen hanteren en welke bedragen er mogen worden verrekend.

Nationale Fiets Projecten adviseert, realiseert en ondersteunt u zowel administratief als communicatief bij de implementatie van het Nationale Fietsplan.

Voor meer informatie en contact: http://www.nationalefietsprojecten.nl/