Innovatie

In 1869 richtte Burgers in Deventer de eerste rijwielfabriek in Nederland op. Nu, bijna 150 jaar later, spelen fietsinnovaties nog steeds een belangrijke rol in Overijssel. We zetten een aantal willekeurige voorbeelden op een rij:

Cortina

Cortina is een trendy fietsmerk, opgericht en gevestigd in Zwolle. Een snelle stadsfiets? Een robuuste moederfiets? Of een hippe e-bike? Je vindt het allemaal terug in de uitgebreide fietscollectie van Cortina.

Cortina is onderdeel van het familiebedrijf Kruitbosch, dat in 1955 in Zwolle werd opgericht. het fietsmerk Cortina vormt het grootste onderdeel van Kruitbosch. In de afgelopen jaren is Cortina uitgegroeid tot een internationaal fietsmerk met verkoop in Nederland, België en Duitsland.

Foto: campagnefoto Cortina, 2017

Sensa

Intersens Bikes & Parts BV uit Almelo bouwt al meer dan 25 jaar kwaliteits sportfietsen. Het merk Sensa is inmiddels een bekend merk onder de sportieve fietsers, racefietsers en mtb-ers.

In 2017 werd de Sensa Superlite Disc tijdens de Fietswarads uitgeroepen tot fiets van het jaar.

Daarnaast biedt het bedrijf onder het merk Supra diverse fietsproducten en -accessoires aan, zoals velgen, helmen en kleding.

www.sensabikes.com

foto: Sensa

OCON - Sportorthopedie

Bij OCON is sportorthopedie een belangrijk focusgebied. Dit heeft in 2013 geleid tot de oprichting van OCON Sportmedische kliniek.

De specialisten van OCON zijn onder meer betrokken bij de medische staf van FC Twente en leveren zij de sportarts van de wielerploeg GiantAlpecin, team van Giro-winnaar Tom Dumoulin.

In samenwerking met Immer Weiter werkt OCON aan de Immer Weiter Index. Lees meer over deze index

Foto: Erben Wennemars ondergaat de Immer Weiter Index Test.

Bezoek de website van OCON

Nieuwe innovaties?

Natuurlijk zijn er nog vele andere voorbeelden op te noemen. Nieuwe innovaties op fietsgebied in Overijssel? We horen het graag! Neem met ons op.