Stichting 365 dagen fietsen in Overijssel

Alle dagen fietsen

De fiets staat centraal in Overijssel! Niet voor niets is Overijssel de provincie waar het meest wordt gefietst. Er zijn enorm veel activiteiten en regelingen, voor zowel de bezoeker als de bewoner. Stichting 365 dagen fietsen in Overijssel fungeert als spil. Als aanjager van nieuwe fietsinitiatieven en -evenementen, als verbinder tussen overheden en ondernemers en organisatoren en als beleidsbepaler, om ervoor te zorgen dat de fiets centraal blijft staan, 365 dagen per jaar.

Organisatie

Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel is een stichting die verbindingen realiseert tussen bestuurders, ondernemers, topsporters en de fietser.

Koersdirecteur

Theo de Rooij is benoemd tot programmaleider van de stichting. Als 'koersdirecteur' is Theo het eerste aanspreekpunt van 365 dagen fietsen. De voormalig profwielrenner en ploegleider over zijn ambitie: “Wij willen de fiets centraal stellen in Overijssel. Fietsen is de meest populaire vrijetijdsactiviteit en Overijssel heeft met een uitgebreid fietsnetwerk enorme potentie. Maar ook als het gaat om woon-werkverkeer, innovatie, het meer laten bewegen van kinderen en veiligheid zal de stichting zich actief inzetten.”

Netwerk

365 Dagen Fietsen werkt als netwerkorganisatie nadrukkelijk samen met vele partners. De Rooij: "De stichting verbindt de schakels tot een soepele ketting. Zo werken we samen met MarketingOost voor de toeristische vermarkting. Is er nauw contact met de routebureaus in West-Overijssel, Salland en Twente en zitten we regelmatig om tafel met beleidsbepalers op provinciaal en gemeentelijk niveau."

Ambassadeurs

Om de fiets centraal te stellen in Overijssel, worden prominente ambassadeurs ingeschakeld. De Rooij: "We kunnen putten uit een enorm netwerk van betrokken ambassadeurs, verenigd in de Overijsselse Fietsambassadeurs Club Immer Weiter. Deze provincie heeft vele wielertoppers voortgebracht zoals Hennie Kuiper, Rob Harmeling, Olympisch kampioene Anna van der Breggen en Kirsten Wild. En ook topsporters als Mark Tuitert en Erben Wennemars. Met fietsgepassioneerde bestuurders, ondernemers, organisatoren en vrijwilligers zetten zij zich allemaal in voor de fietser.”