Routes

Met het fietsroutenetwerk maakt u zelf eenvoudig uw ideale fietsroute. Wilt u inspiratie opdoen of fietst u liever een beproefde route? Kies dan eens één van onderstaande suggesties! Deze routes zijn gemaakt door de Regionale Bureaus voor Toerisme. U kunt de routes gratis downloaden als pdf en gemakkelijk printen op A4.

 1. Trap op, trap af

  Begin- en eindpunt: Bakkerij en IJsmuseum, Dorpstraat 49, Hellendoorn. De route komt langs Nijverdal

  31,9 km

  Deze route, die begint in Hellendoorn, gaat via Nijverdal door natuurgebieden en langs water. Onderweg is er een rustpunt voor een kop koffie.

 2. ATB routes Sallandse Heuvelrug

  In het gebied zijn twee mountainbikeroutes uitgezet. Mooier kan het niet: onverharde paden, voor Nederlandse begrippen grote hoogteverschillen en een gevarieerd landschap. Je fietst door bossen, over heidevelden, "berg op" en "berg af".

 3. Rondje Hellendoorn

  Een bewegwijzerde fietsroute van in totaal 41 km. De route is op verschillende momenten in te korten. De informatie hierover staat in het routeboekje. Dit boekje is verkrijgbaar bij Tourist Info Hellendoorn en Tourist Info Nijverdal.

 4. Hellendoornse Berg Route

  Deze fietsroute laat je kennis maken met het bosgebied van de Hellendoornse Berg en het coulisselandschap rondom het plaatsje Luttenberg. Geniet van de prachtige oude boerderijen en maak kennis met het historische dorp Hellendoorn.

 5. Speeltuinenroute

  Tijdens een tocht van in totaal 25 kilometer zijn er voor de kinderen verschillende mogelijkheden om lekker te spelen terwijl de ouders even lekker bij kunnen komen op het terras. Een speciale route voor gezinnen met jonge kinderen.

 6. De Hellendoornse Waterroute

  Deze route is 32 kilometer lang en heeft als rode draad het fietsen langs het aanwezige water in de gemeente Hellendoorn.Bekend is natuurlijk de Regge, maar ook het Overijssels Kanaal en de Boksloot zijn verrassend mooi.