Fill 1 Fill 1

Vitaal bedrijventerrein Zwolle

Group 10 10 juli 2024
Droom groot. Start klein. Maar vooral: begin. Het zijn de woorden van Simon Sinek, een invloedrijke leiderschapsdenker. Woorden die toepasselijk zijn voor de energie rondom vitaliteit op het bedrijventerrein Oosterenk, Vrolijkheid, Berkum (OVB). Daar willen ze het vitaalste bedrijventerrein van Nederland worden.

Parkmanager van de ondernemersvereniging, Berry Leerentveld, legt uit hoe een nieuwe leasefietsregeling daaraan gaat bijdragen.

Kijk eens goed waar we hier zitten’, begint Leerentveld, als we aanschuiven aan tafel. ‘Achter ons zit het PEC Zwolle stadion, tegenover ons is het Isala ziekenhuis. Aan de rechterkant zit het innovatieve zorgcentrum Health Valley, met aan de linkerkant de scholen zoals Landstede met de sportopleidingen. We hebben het nieuwe sportcomplex Victorium. Allemaal organisaties zijn hier bezig met vitaliteit. Er zit hier zoveel kennis, én zoveel praktijk, dat willen we optimaal benutten. Daarom willen wij het vitaalste bedrijventerrein van Nederland worden.’

Een grote droom, waarbij ze klein beginnen. Sinds een paar maanden bieden ze als ondernemersvereniging het OVB Leasefietsplan aan, waar bedrijven en organisaties gebruik van kunnen maken. ‘Onze regeling is buiten de WKR om. Het is een heel interessante arbeidsvoorwaarde voor medewerkers. Zo kunnen werknemers de eigenbijdrage uitruilen met het bruto loon waardoor de leasekosten met 35% gemiddeld dalen.’ Er doen al 6 organisaties aan mee volgens Leerentveld, met de verwachting en de hoop dat steeds meer organisaties ervan gebruik gaan maken.

Het zijn kleine stapjes in lijn met de grote droom. Gewoon doen, is daarbij het motto. ‘Je krijgt zo een beweging op gang waarbij collega’s en organisaties elkaar stimuleren. Er komt nu al iemand uit Hasselt op de fiets. Het moet hier een plek worden die vitaliteit in alle facetten uitstraalt. Fitte en vitale werknemers zijn daarbij cruciaal. Cruciaal om die grotere droom te vervullen.

Bron: Overijssel onderweg

Wellicht ook interessant

Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid
Fietsverhaal
Bijdrage fietsclubs
aan de gemeenschap