Fill 1 Fill 1

365 dagen fietsen presenteert lijst met 100 bijzondere fietsbedrijven en -projecten in overijssel

Group 10 13 september 2021

Er is veel bedrijvigheid rondom ‘de fiets’ in Overijssel. Reden voor ons om een overzicht uit te brengen met 100 kenmerkende fietsbedrijven en -projecten.

Prof. dr. Gert-Jan Hospers, hoogleraar in de geografie, stelde de lijst met 100 bedrijven samen: “Overijssel heeft flink wat fietsparels, zoveel is zeker. Alle deelsectoren van de fietsbranche zijn in de provincie aanwezig, of het nu gaat om de maakindustrie, services of recreatie.” De lijst bestaat uit bekende bedrijven, maar ook ‘verborgen parels’, zo concludeert Hospers: “De fietsenbranche in Overijssel is volop in beweging en kent veel nieuwe initiatieven. Daarnaast valt op dat de deelregio’s elk hun eigen fietsspecialisatie kennen. Zo doet Twente veel op industrieel gebied en is  Zwolle goed in nieuwe mobiliteitsconcepten en lifestyle. En in en rond de Sallandse Heuvelrug zie je veel mountainbike-activiteit.”

Het rapport dat is gepubliceerd is geen ranglijst, zo benadrukt Bert Krale, voorzitter van 365 Dagen Fietsen: “We hebben een start gemaakt met 100 bedrijven en we zien het als een aanmoediging verder te zoeken naar fietsparels.”

Op de vraag waarom deze lijst is opgesteld, antwoordt Krale: “Dit overzicht laat zien dat Overijssel echt werk maakt van fietsen. Op 2 oktober, tijdens ons Fietssymposium, hopen we een deel van de bedrijven samen te brengen. Hopelijk leidt het symposium tot nieuwe samenwerkingen die Overijssel als fietsprovincie nóg verder brengen.”

Wellicht ook interessant

Nieuws
Vitaal
Bedrijventerrein
Zwolle
Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid