Fietsprojecten
De fiets staat centraal in Overijssel. En dat zie je terug in deze projecten! Ontdek op welke manier de fietser ruimte krijgt in Overijssel en laat u inspireren.
Gereed

Fietsgemeente Dinkelland verlegt grenzen

Het in juni geopende fietspad tussen Denekamp en Nordhorn verbindt niet alleen Nederland en Duitsland, het legt ook de connectie tussen het verleden en nu. Zo fiets je langs een nostalgisch douanehuisje, een 18e -eeuwse trekschuit en Nederlands oudste aquaduct. Het pad voert langs toeristische trekpleisters als landgoed Singraven en de Vechtesee bij Nordhorn. En natuurlijk biedt het volop mogelijkheden voor aanliggende (horeca)ondernemers.
Fietsverhaal

Fietsgemeente Tubbergen: Fietspad als cashcow

Natuurlijk vergt een uitgebreid en goed onderhouden fietsroutenetwerk de nodige investeringen. Maar je verdient het ook weer terug’, vertelt wethouder Erik Volmerink van Gemeente Tubbergen.
In ontwikkeling

Gemeente Borne sorteert voor op verkiezing ‘Fietsdorp 2025’

‘Nee, je kunt nog niet inschrijven. De verkiezing ‘Fietsdorp van het jaar’ bestaat nog niet’, lacht Martin Velten, ‘maar het is wel onze ambitie voor 2025’. Als wethouder van de gemeente Borne is hij niet alleen verantwoordelijk voor Verkeer en Vervoer maar ook voor Wonen, Welzijn en Duurzaamheid. En als het gaat om het stimuleren van fietsen is er veel overlap tussen die bestuurlijke aandachtsgebieden. ‘Niet vreemd dus dat het promoten van het fietsgebruik inmiddels volledig geïntegreerd is in onze ruimtelijke planning. Vandaar die ambitie om Fietsdorp van het jaar 2025 te worden.’ De eerste feiten liggen er:
Gereed

Enschede, Fietsstad van Nederland

De doelstelling van ‘Enschede Fietsstad 2020’ werd ruimschoots gehaald: in plaats van 34% pakt nu 43% van de inwoners de fiets voor een rit onder de 7,5 km. Daarnaast is de stad uitgeroepen tot ‘beste grote Fietsstad 2020’. ‘Daar durfde ik in 2016 echt niet over te dromen’, biecht projectleider Benjamin Groenewolt op.
365 dagen fietsen
365 Dagen Fietsen in Overijssel

Niet voor niets is Overijssel de provincie waar het
meest wordt gefietst. Er zijn enorm veel activiteiten
en regelingen, voor zowel de bezoeker als de bewoner. Stichting 365 dagen fietsen in Overijssel fungeert als spil. Als verbinder tussen overheden. Als aanjager van nieuwe fietsinitiatieven en – evenementen, als ondernemers en organisatoren en als beleidsbepaler, om ervoor te zorgen dat de fiets centraal blijft staan, 365 dagen per jaar.

Stichting 365 Dagen fietsen in Overijssel heeft passie voor de fiets. ‘De fietser centraal’, zowel bewoner als bezoeker. Door mee te denken over de toekomst van de fiets en de fietser in Overijssel en actieve participatie aan nieuwe en bestaande fietsprojecten draagt de stichting bij aan de positionering van Overijssel als provincie waar de fietser
centraal staat.