Fill 1 Fill 1

Doortraproutes

Doortraproutes
Fietsen over comfortabele en goed begaanbare routes. In de provincies Gelderland en Overijssel zijn Doortraproutes uitgestippeld. Doortraproutes zijn comfortabele en leuke fietsrondjes van 20­-25 km voor senioren. De routes zijn mooi, groen en toegankelijk.

De Doortraproutes zijn gemaakt door de Fietsersbond, in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel. De routes zijn zo ontworpen dat ze aantrekkelijk zijn voor oudere fietsers. Zo gaan de fietsrondjes van 20 tot 25 kilometer lengte over ruime paden, rustige wegen en overzichtelijke kruispunten. Om te onderzoeken of fietsers de route als aantrekkelijk en veilig ervaren deed de Fietsersbond een oproep aan oudere fietsers om de routes te testen.

De routes maken onderdeel uit van het landelijke programma Doortrappen. Het idee voor deze Doortraproutes ontstond in Friesland in maart 2020, tijdens de eerste coronalockdown. Alle ideeën voor groepsactiviteiten met oudere fietsers konden toen de prullenbak in. Er werden diverse routes ontwikkeld zodat mensen toch op de fiets stapten. Nu zijn in deze regio negen Doortraproutes klaar om gefietst te worden. Deze routes liggen onder andere in Raalte, Rijssen, Apeldoorn, Lochem en Twello.

Alle routes, inclusief kaart en een routebeschrijving zijn te vinden op: fietsersbond.nl/doortraproutes

Wellicht ook interessant

Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid
Fietsverhaal
Bijdrage fietsclubs
aan de gemeenschap