Fill 1 Fill 1

Doortraproutes

Group 10 28 januari 2022
Negen Doortraproutes
Fietsen over comfortabele en goed begaanbare routes. In de provincies Gelderland en Overijssel zijn negen van deze Doortraproutes uitgestippeld, bedoeld voor oudere fietsers.

De Doortraproutes zijn gemaakt door de Fietsersbond, in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel. De negen routes zijn zo ontworpen dat ze aantrekkelijk zijn voor oudere fietsers. Zo gaan de fietsrondjes van 20 tot 25 kilometer lengte over ruime paden, rustige wegen en overzichtelijke kruispunten. In de afgelopen maanden zijn de verschillende routes door honderden fietsers getest. Om te onderzoeken of fietsers de route als aantrekkelijk en veilig ervaren deed de Fietsersbond een oproep aan oudere fietsers de route te rijden en hun mening te geven.

Ontstaan in lockdown
De routes maken onderdeel uit van het landelijke programma Doortrappen. Het idee voor deze Doortraproutes ontstond in Friesland in maart 2020, tijdens de eerste coronalockdown. Alle ideeën voor groepsactiviteiten met oudere fietsers konden toen de prullenbak in. Er werden diverse routes ontwikkeld zodat mensen toch op de fiets stapten. Nu zijn in deze regio negen Doortraproutes klaar om gefietst te worden. Deze routes liggen onder andere in Raalte, Rijssen, Apeldoorn, Lochem en Twello.

De negen routes, inclusief een kaart en een routebeschrijving zijn inmiddels te vinden op: fietsersbond.nl/doortraproutes/ Verder
verschijnen de doortraproutes deze maand ook op de routeplanner-app van de Fietsersbond.

De Doortraproutes zijn bedoeld voor oudere fietsers.

Wellicht ook interessant

Nieuws
Het belang
van een fietshelm
Evenement
Inspiratiebijeenkomst