Fill 1 Fill 1

fietsroute Zwolle – Hardenberg

Group 10 20 december 2021
fietsroute Zwolle – Hardenberg
Vlot en veilig fietsen tussen Zwolle en Hardenberg. Op een vlak, rood fietspad en met veilige fietsoversteken en fietstunnels fietsen inwoners, bezoekers en recreanten opstoppingen en files op de weg snel en comfortabel voorbij. Dat maakt de keuze voor de fiets in plaats van de auto nog aantrekkelijker. 

Aanpak in delen
De aanleg van de snelle fietsroute tussen Zwolle en Hardenberg wordt in delen uitgevoerd. In het voorjaar van 2021 is binnen het project Vechtdal Verbinding gestart met de route tussen Oudleusen en Varsen. De fietser krijgt meer ruimte en veiligheid. De noordelijke parallelweg is verbreed naar 4,5 meter en de berm is voorzien van bermverharding. Dat maakt het makkelijker om – als de fietser in de berm terecht komt – terug te sturen naar het fietspad. Daarnaast krijgt de hele parallelweg op dit deel van het traject rood asfalt. Dit vergroot de attentie bij automobilisten en vrachtvervoerders die ook van delen van de parallelwegen gebruik kunnen maken.

Daarnaast zijn er bij Oudleusen en richting Ommen vier fietstunnels onder de provinciale weg door aangelegd. De twee kruispunten (Maneweg en De Stouweweg) zijn voorzien van brede middengeleiders, zodat fietsers in twee keer veilig de N340 (Hessenweg) kunnen oversteken. Bij het kruispunt Hessenweg West/Varsenerweg zorgen verkeerslichten met vrij liggende fietspaden voor een veilige oversteek.

In het voorjaar van 2022 start ProRail in opdracht van de provincie Overijssel met de aanleg van een fietstunnel onder het spoor door, ter hoogte van de kruising met de oude N340. Fietsers kunnen op die manier ongehinderd en veilig de spoorweg kruisen. 

Met de aanleg van de snelle fietsroute tussen Zwolle en Hardenberg werken de provincie Overijssel en de gemeenten Zwolle, Dalfsen, Ommen en Hardenberg de komende jaren voor fietsers aan een interessant alternatief. Zo zorgen we samen aan een sterke economie en een aantrekkelijke leefomgeving.

 Voor meer informatie over de aanpak van de verbinding tussen Zwolle en Hardenberg, kijk op: www.overijssel.nl/vechtdalverbinding.

Wellicht ook interessant

Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid
Fietsverhaal
Bijdrage fietsclubs
aan de gemeenschap