Fill 1 Fill 1

Fietsstraat Losser

Group 10 19 oktober 2021

Een belangrijke verbindingsweg tussen Losser en Enschede is ingericht als fietsstraat. Daarmee speelt de gemeente Losser in op de behoefte aan veilige en sterke fietsverbindingen.

Fietsstraat geopend buiten bebouwde kom

De nieuwe fietsstraat is geopend door wethouder Anja Prins (gemeente Losser), wethouder Jaimi van Essen (gemeente Losser), wethouder Jurgen van Houdt (gemeente Enschede) en gedeputeerde Roy de Witte (Provincie Overijssel). Zij grepen ook de kans om een stuk op de fiets af te leggen over de nieuw ingerichte Hogeboekelweg.

Nieuwe regels

Het gaat hier een om weg buiten de bebouwde kom. De gemeente Enschede trekt de fietsverbinding door op de Hoge Boekelerweg. Op deze fietsstraat wordt de maximumsnelheid teruggebracht van 60 naar 30 kilometer per uur. Auto’s zijn op deze weg voortaan slechts te gast. Hiermee heeft Losser invulling gegeven aan de wens van de gemeenteraad om van de Hogeboekelweg een veilige fietsverbinding te maken.

Volgens de gemeente is het door de toename van het aantal fietsers in het verkeer belangrijker geworden om oog te hebben voor de veiligheid van deze verkeersdeelnemers. De fietsstraat maakt het gemakkelijker om de route tussen Losser en Enschede veiliger af te leggen.

Bron: Twentemobiel.nl

Wellicht ook interessant

Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid
Fietsverhaal
Bijdrage fietsclubs
aan de gemeenschap