Fill 1 Fill 1

Gouden Schop voor MTB route Hellendoorn

Group 10 12 juli 2021

De MTB route van Hellendoorn is dit jaar (opnieuw) gekozen tot de beste route van Nederland. Deze publieksprijs is de meest prestigieuze erkenning die een vereniging (routebouwers en/of onderhoudsgroepen) kan ontvangen.

De prijs staat voor de beste MTB Trail op grond van onderhoud en rijervaring. Met 6500+ stemmen en een weging (50/50) t.o.v. van de stemmen en gemiddelde gebruikerswaardering heeft het publiek besloten dat Hellendoorn de winnaar is van de Gouden Schop 2020/21.

Er waren toespraken van Han van den Heuvel (Routenetwerk Twente) en Benno Brand (voorzitter Vrijetijdseconomie van de Regio Twente) en Robert van Rooijen (MTB Trail Awards). De uitreiking van de Gouden Schop aan Henk Poorte, coördinator van de TrailCrew, werd gedaan door Jeannette (MTBroutes.nl)

De MTB Trail Awards zijn in 2017 in het leven geroepen door Robert van Rooijen. Robert vond dat er te weinig waardering werd uitgesproken voor de tomeloze inzet van de grote groep vrijwilligers die de mountainbikeroutes onderhouden. Sinds 2020 zijn de Trail Awards ondergebracht bij MTBroutes.nl. Jeannette en Gert van de website omarmden het idee van Robert en waren blij met de samenwerking. Ook André (MTB_Challenge) maakt deel uit van de samenwerking om de Trail Awards vorm te geven.

(bron: mtbroutes.nl)

foto: Han van den Heuvel

Wellicht ook interessant

Nieuws
Vitaal
Bedrijventerrein
Zwolle
Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid