Fill 1 Fill 1

Jan Bakker ontvangt Immer Weiter Award

Group 10 2 oktober 2021

Voor zijn jarenlange inzet voor het fietsen in Overijssel heeft Jan Bakker de Immer Weiter Award ontvangen. Deze Award werd uitgereikt tijdens het Fietssymposium Overijssel.

Voor zijn jarenlange inzet voor het fietsen in Overijssel heeft Jan Bakker de Immer Weiter Award ontvangen. Deze Award werd uitgereikt tijdens het Fietssymposium Overijssel. Bakker was onder meer jarenlang betrokken bij de Ronde van Overijssel en stond mede aan de wieg van de oprichting van stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel.

De inmiddels 74-jarige Bakker ontving de Award uit handen van Theo de Rooij, die aangaf dat deze erkenning dik verdiend is: “Vanaf mijn komst naar Overijssel dertig jaar geleden heb ik Jan onmiddellijk leren kennen als een ongelofelijke fietsliefhebber die zich met hart en ziel inzette voor onder meer de Ronde van Overijssel. Zijn aanstekelijke enthousiasme, gedrevenheid en leiderschap mobiliseert en beweegt mensen. Hij heeft deze Award dik verdiend!”

Onmisbaar
De Immer Weiter Award werd afgelopen zaterdag voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel en de Fietsambassadeursclub Immer Weiter. “Er zijn in Overijssel talloze mannen en vrouwen die zich inzetten voor het fietsen in Overijssel. Vaak doen zij dat achter de schermen als vrijwilliger, gedreven door passie en enthousiasme voor de fiets. Wij vinden dat deze mensen een podium verdienen, want hun inzet heeft enorme impact op het fietsklimaat in Overijssel”, aldus Theo de Rooij.

Fietssymposium
De uitreiking van de Award was onderdeel van het Fietssymposium Overijssel, dat voor de tweede keer werd georganiseerd. Bert Krale, voorzitter van 365 Dagen Fietsen in Overijssel blikt tevreden terug: “Het is mooi om te zien dat allerlei fietsliefhebbers en –experts bij elkaar komen. We willen een netwerk vormen waar vragen gesteld en antwoorden gevonden kunnen worden. Een netwerk dat zich met fietsen in Overijssel bezighoudt, in de breedste zin van het woord. Zo bouwen we een echte fietscommunity.”

Wellicht ook interessant

Nieuws
Vitaal
Bedrijventerrein
Zwolle
Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid