Fill 1 Fill 1

Joost Arends

In gesprek met...

Joost Arends is de eigenaar van Fietskoerier Deventer, een duurzame, sociale en innovatieve post- en koeriersdienst. Ze zijn in 2011 gestart en inmiddels verzorgen de veertien koeriers met vijf (bak) fietsen een scala aan logistieke (post) oplossingen. 365 Dagen Fietsen is het gesprek aangegaan over de visie van de Fietskoerier Deventer en de voordelen die het heeft voor de stad en de omliggende gebieden.

Duurzaamheid staat voorop
Fietskoerier Deventer verzorgt alle postzaken op de meest duurzame en voordelige manier mogelijk; op de fiets. Ze werken met aandacht voor mens en milieu en bieden hiermee een duurzaam verantwoord postproduct. Dat doen ze op dagelijkse basis, voor meer dan zeventig bedrijven, zorg- en gemeente instellingen, apothekers en scholen in Deventer en omstreken. En zoals ze het zelf mooi zeggen; “onze brandstof is bruine boterhammen!”. 

Met oog op de maatschappij
Ook sociaal fietsen ze voorop. Fietskoerier Deventer trekt bewust samen op met Cycloon Post. Dit bedrijf werkt met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen waar zij in geloven en welke perfect past bij Fietskoerier Deventer.

Duurzame mobiliteit Deventer
De komende jaren investeert de gemeente in een beter fietsklimaat. Het Programma Fiets 2021-2025 biedt hiervoor de kaders. In 2025 wil de gemeente Deventer dat geen enkele leverancier die rijdt op fossiele brandstof nog welkom is in de binnenstad. Hierin zoekt de gemeente ook veel de samenwerking met Fietskoerier Deventer.

Toekomstplannen
Joost Arends hoopt voor de toekomst dat een fietskoerier steeds meer de norm wordt. Zeker in de binnensteden en plekken waar je moet de fiets snel en goed komt. Naast dat het natuurlijk een duurzame oplossing is, is fietsen natuurlijk ook goed voor je eigen gezondheid. 

Bronnen:
https://www.deventer.nl/documenten-verkeer-amp-vervoer/programma-fiets-2021-2025.pdf
https://www.destentor.nl/deventer/stadshub-fietskoerier-opent-in-de-week-dat-deventer-besluit-geen-fossiele-brandstof-meer-toe-te-staan-in-binnenstad~ace84153/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F&cb=a79d4573510d96c62e3206e2d5217e9e&auth_rd=1 

https://fietskoerierdeventer.nl/#!/over-ons-2 

Wellicht ook interessant

Nieuws
Vitaal
Bedrijventerrein
Zwolle
Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid