Fill 1 Fill 1

Masterplan fietscorridor

Group 10 9 december 2021
Zwolle – Enschede – Münster

Op 3 november werd door een Duits-Nederlands team het masterplan van de F35 online gepresenteerd. De fietscorridor zal de steden Zwolle, Enschede en Münster over de grens heen met elkaar verbinden. De kansen van deze toekomstgerichte verbinding zijn onderzocht en tijdens de bijeenkomst gepresenteerd.

Daarbij lag de nadruk op de resultaten van het planningsproces, die essentieel zijn voor de realisatie van de grensoverschrijdende fietscorridor. Bijzonder interessant is de koppeling met de spoorlijn Zwolle, Enschede en Münster (EuregioRail).

Bovendien werd er besproken dat het samenwerkingsprogramma memorandum Oost-Nederland – Münsterland een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan de grensoverschrijdende ontwikkeling van het masterplan. Het masterplan is eveneens reeds voorgelegd aan de leden van de werkgroep Memorandum.

De volgende belangrijke stap is de uitvoering van het masterplan. Om deze reden zal het in de loop van de maand november online en in gedrukte vorm beschikbaar zijn en vervolgens ook als link in dit nieuwsbericht worden opgenomen.

Het masterplan voor een grensoverschrijdende fietsverbinding maakt deel uit van het thema infrastructuur binnen het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma Memorandum Oost-Nederland – Münsterland. Door de uitvoering van het masterplan wordt er vooruitgang geboekt op het gebied van milieuvriendelijke mobiliteit binnen het Memorandum.

Meer informatie en nieuws over het Memorandum: www.euregio.eu/memorandum.

Bron:
https://www.euregio.eu/actueel/masterplan-fietscorridor-zwolle-enschede-munster-tijdens-een-online-bijeenkomst-gepresenteerd/

Wellicht ook interessant

Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid
Fietsverhaal
Bijdrage fietsclubs
aan de gemeenschap