Fill 1 Fill 1

Nieuw fietspad verbindt Overijssel en Drenthe

Group 10 7 januari 2022

Het vrijliggende fietspad langs de Reggersweg in Meppel en Staphorst is klaar. Op woensdagmiddag 22 december namen de wethouders van Meppel en Staphorst symbolisch het nieuwe fietspad in gebruik.

Wethouder Robin van Ulzel uit Meppel en wethouder Alwin Mussche uit Staphorst fietsten elkaar tegemoet en troffen elkaar op de grens van beide gemeenten, op de nieuwe fietsbrug over de Reest.

Met de aanleg van het fietspad komt een lang gekoesterde wens in vervulling. Het Reestdal is een aantrekkelijk gebied voor fietsers en wandelaars. Door de aanleg van het pad kunnen bezoekers het Reestdal veiliger bezoeken. Ook zorgt het fietspad voor een veilige fietsverbinding tussen Staphorst en Meppel.

Het fietspad loopt vanaf het ziekenhuis in Meppel tot aan de uitkijktoren in de gemeente Staphorst. Begin september startte de aannemer met de werkzaamheden. Voor de aanleg moesten populieren gekapt worden en hiervoor zijn zwarte elzen en lindes teruggeplaatst. Ook is er een fietsbrug geplaatst over de Reest naast de al bestaande brug voor auto’s. Het fietspad is aangelegd door beide gemeenten met financiële bijdrage van de provincies Drenthe en Overijssel.

Dit bericht is integraal overgenomen van Weblog Staphorst

© Foto onder Daan Prest

Wellicht ook interessant

Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid
Fietsverhaal
Bijdrage fietsclubs
aan de gemeenschap