Fill 1 Fill 1

Rob Harmeling fietst 1200 km voor Maartens Foundation

Group 10 24 september 2021

Wat een topper is Rob Harmeling. Hij fietst in 72 uur liefst 1200 kilometer om geld op te halen voor de Maartens Foundation. Vrijdagochtend 24 september begon hij aan het laatste deel van zijn tocht.

Rob doorkruist ‘zijn’ Overijssel door van Zwolle naar Enschede te fietsen. De ambassadeurs van Immer Weiter, met o.m. Theo de Rooij begeleiden Rob tijdens de route door Overijssel. De etappe van ongeveer 100 kilometer leidt Rob van revalidatiekliniek De Vogellanden in Zwolle naar Roessingh in Enschede.

In totaal fietst voormalig wereldkampioen Rob 1200 kilometer. Dat kun je vergelijken met 1/3 Tour de France. Samen met zijn team, waaronder een aantal bekende Nederlanders, organiseert hij deze fietsmarathon om geld op te halen voor mensen met een beperking op het gebied van houding en beweging.

De tocht van 1200 kilometer gaat langs veertien verschillende revalidatiecentra in Nederland. Elke dag ongeveer 400 kilometer. Een loodzware tocht, maar niet te vergelijken met de uitdagingen en hindernissen die revalidanten elke dag opnieuw meemaken nadat ze weer thuis zijn en gewoon willen meedoen in onze samenleving.

Een beperking op het gebied van houding en beweging mag een waardevol leven niet in de weg staan. Daarom zetten we ons om de kansen te vergroten op een betere gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief.

Wil je nog een donatie doen? Dat kan via deze site: https://actie.maartensfoundation.nl/team/immer-weiter-overijsselse-fiets-ambassadeurs-club

 

Wellicht ook interessant

Nieuws
Vitaal
Bedrijventerrein
Zwolle
Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid