Fill 1 Fill 1

TV SERIE | DE FIETSCLUB | Seizoen 2

We zijn weer op de fiets gestapt. Racefietsen, ligfietsen, stadsfietsen, duo-fietsen, crossfietsen, mountainbiken, e-biken… het komt allemaal aan bod in het tweede seizoen van de serie ‘De Fietsclub’. Vanaf 5 september elke dinsdag om 17.30 uur te zien bij RTV Oost.

Het tweede seizoen van TV Serie ‘De Fietsclub’ gaat weer van start in september. Stichting 365 dagen fietsen in Overijssel is mede-initiatiefnemer van deze TV serie met als doel fietsgebruik te stimuleren en alle mooie fietsroutes- en initiatieven in Overijssel in de schijnwerpers te zetten.

Overijssel wordt gezien als de bakermat van fietsend Nederland en dus is het eigenlijk logisch dat er een tweede seizoen komt van de serie. Programmamaker en presentator André van der Zee stapt met diverse vriendenclubs en fietsverenigingen op de fiets om ‘hun mooiste stukje Overijssel’ te ontdekken.

Met de Cröddenboys uit Deventer rijdt André over de Oerdijk in Lettele waar tussen het groen een voormalige V1 lanceerplaats uit de Tweede Wereldoorlog verborgen ligt. De Fietsmaatjes in Borne laten zien hoe de duo-fiets ervoor zorgt dat fietsen voor iedereen is. Kirsten Wild fietst met aanstormend fietstalent een rondje Zwolle, met de nodige sprintjes. En we ontdekken dat de ligfiets er in allerlei soorten en maten is, waarmee zelfs snelheden van 95 kilometer per uur gehaald kan worden!

Naast de meest bijzondere en soms zelfs nog onontdekte plekken die onze provincie te bieden heeft, is er in elke aflevering ook ruimte voor bijzondere fietsinitiatieven, innovaties en mooie portretten. Zo zorgt verkeersopa Dinant ervoor dat basisschoolkinderen in de omgeving van Olst slagen voor het fietsverkeersexamen, zijn er diverse acties die werknemers in Overijssel op de fiets moeten krijgen, ervaren studenten via virtual reality wat de gevaren van drank en drugs in het verkeer zijn en geeft Nederlands en Europees Kampioen Pim Ronhaar een clinic veldrijden aan jeugd.

Fietshelden, fietsroutes, tips, innovaties en bijzondere ontmoetingen, je ziet het allemaal in ‘De Fietsclub’! Vanaf 5 september iedere dinsdag om 17:30 uur op RTV Oost. De afleveringen worden op dinsdag elk uur herhaald en ook op zaterdag. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids op www.rtvoost.nl/tv. Alle informatie over de serie, inclusief de downloads van de fietsroutes vind je op www.rtvoost.nl/defietsclub.

Wellicht ook interessant

Fietsverhaal
Impact fietsen
op gezondheid
Fietsverhaal
Bijdrage fietsclubs
aan de gemeenschap