Links

Kunt u geen genoeg krijgen van informatie, nieuws, cijfers en inspiratie op fietsgebied in Overijssel? We zetten een aantal links op een rij:

Twente Fietst: Hier vindt u tips, inspiratie en informatie over fietsen in Twente, zowel recreatief als utilitair. Hier kan je ook jouw fietsinitiatieven aanmelden.

NTFU: Wielersportbond NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) behartigt de belangen van de sportieve racefietser, de mountainbiker en de recreatieve fietser. Meer dan 65.000 fietsers zijn aangesloten.

Fietsplatform: Het kennis- en coördinatiepunt recreatief fietsen. Onder meer verantwoordelijk voor de LF-routes.

Immer Weiter: In 2016 wordt de fietsclub Immer Weiter nieuw leven ingeblazen. In 1871 was het de eerste 'vélocipède' club van het land (en mogelijk zelfs ter wereld). Sinds 2016 is Immer Weiter de Overijsselse Fietsambassadeursclub (OFC), waar (oud)topsporters en ondernemers, bestuurders en fietsambassadeurs de krachten bundelen.

Geschiedenis: Meer weten over de geschiedenis van Burgers Rijwielen en het ontstaan van vélocipèdeclub 'Immer Weiter'? Theo de Kogel heeft enorm veel informatie verzameld op zijn website: prachtige foto's van oude fietsen, advertenties en interessante feiten en cijfers. Interessant!